شاخه ارتوپدی در علم پزشکی جزء شاخههای محسوب می شود که نیاز به تجربه و داشتن مدرک تحصیلی بالاتری می باشد چون معمولاً مردم به سراغ پزشکان ارتوپد خانمی میروند که دارای تجربه بیشتری باشند نه پزشکانی که تازه تخصص خود را گرفته باشد چرا که بیماران ارتوپدی در اکثر موارد نیاز به عمل جراحی ندارند و اگر تشخیص پزشک ارتوپد اشتباه باشد برای بیمار عواقبی خواهد داشت. با تمام این تفاسیر نیاز به افزایش دکتر ارتوپد خانم در ایران به دلیل مسائل اعتقادی به شدت پیشنهاد میشود، برای درک این نیاز بهتان پیشنهاد مکنم مقاله تگ شده را مشاهده بفرمایید.
البته شاخه پزشکی ارتوپدی برای خانم ها مقداری سخت می باشند چون اگر نیاز به جراحی باشد چه با اشعه ،که با اشعه کار خواهد داشت و یا حتی اگر به اتاق عمل بکشد معمولاً عمل های ارتوپدی زمانبر هستند.
در کل هر موضوعی که مربوط به استخوان می باشد می تواند مربوط به شاخه ارتوپدی باشد در حقیقت ضربه ها و ناهنجاری های مادرزادی و یا حتی تشکیل تومور در استخوان ها ومفصل ها مربوط به شاخه ارتوپدی می باشد. اما به طور کلی می توان مسائل مربوط به ستون فقرات استخوانهای شانه دست پا مچ پا تعویض مفصل زانو و لگن و حتی پزشکی ورزشی رامی توان زیر شاخه ارتوپدی دانست گرچه نیمی از مراجعات به دکتر ارتوپدی خانم؛ نیاز به جراحی ندارد و با استراحت و یا حرکات مناسب بهبود می یابد.
بیمارانی که به پزشک ارتوپد مراجعه میکنند معمولاً از منشا اصلی درد خود باخبر نیستند؛یعنی این احتمال وجود دارد که هر جا این درد از استخوان و اسکلت بدن فرد نباشد و مربوط به ماهیچه ها باشد که درد زیادی را فرد متحمل شده است. پس تجربه زیاد و تشخیص صحیح پزشک ارتوپد در اینجا نقش بسزایی دارد چون با توجه به درد و نقطه ای که فرد احساس درد دارد می تواند در انتخاب روش های بهبود به طور کامل متفاوت باشد. بعضی از دردها میتواند با استراحت و دارو بهبود یابد بعضی از دردها ممکن است به پزشک فیزیوتراپی مربوط باشد ولی دردهای که به پزشک ارتوپد مربوط است خود می تواند با عمل جراحی که آن هم به صورت عمل باز یا لیزر انجام شود متفاوت باشد.
لازم به ذکر است که بگوییم در بعضی از موارد سبک زندگی می تواند تاثیر زیادی در دردهای مفصل و یا اسکلت بدن فرد داشته باشد که پس از مراجعه به پزشک ارتوپد و توصیه های لازم نیاز به تغییر سبک زندگی حداقل در بعضی از موارد مثل کار می باشد.
اکثر مراجعه کنندگان به پزشک ارتوپد به علت سبک زندگی و فشارهایی که به استخوان های اندام خود وارد می کنند نیاز به پزشک ارتوپد پیدا می کند. البته می تواند منشاء ژنتیک داشته باشد یا در اثر حادثه و ضربه شدید شکستگی ایجاد شود.
در کل مواردی مانند آرتروز گرفتگی عضلات گردن و کمر عوارض مثل کمردرد گردن درد یا انجام تمرینات ورزشی به تبع آن آسیب های ورزشی نیاز به مراجعه به پزشک ارتوپد دارند.
علاوه بر موارد بالا ناهنجاری های مربوط به انگشتان دست و پا را نیز میتواند بهبود ببخشد؛ تومورهای استخوانی یا حتی فلج مغزی ؛ برای افراد مسن پوکی استخوان و برای افراد ورزشکار پاره شدگی رباط ها ، غضروف ها مربوط به دکتر ارتوپد می باشد